Kaija-Maija Perkkiö – Voimat yhteen ja Eija eduskuntaan

Viime eduskuntavaaleissa vuonna 2019 Kalajokilaakso sai pitää kaksi edustajan paikkaa Keskustan heikosta vaalimenestyksestä huolimatta. Juha Pylvään koko vaalipiirin alueelta keräämä äänimäärä oli 6100, ja yksistään Ylivieskan seutukunnan alueelta ääniä kertyi 4161.

Valtiopäiväneuvos, kansanedustaja Kalevi Mattilan manttelinperijänänä Juha ehti kahden vaalikauden aikana saada aikaan paljon hyvää alueen kuntien eteen. Se on ollut seutulaisten asioiden hoitoa, työtä, rahaa, elinvoimaa ja hyvinvointia. Toisinkin päin, Juha toi tietoa myös tänne vinkkeinä, miten olisi hyvä toimia. Kiitos Juha! Ilmoitettuasi, ettet asetu enää ehdokkaaksi, olemme nyt uuden edessä. Kunnat, yritykset ja kansalaiset tarvitsevat kansanedustajaa monissa asioissa ja aikaansaamaan kehitystä. Sen me kaikki tiedämme.

”Voimat yhteen” oli Kalevi Mattilan vaalikampanjan teema ja vetoomus alueen äänestäjille. Kootaan me voimat yhteen Eija Nivalan puolesta ja varmistetaan huhtikuun vaaleissa, että meillä on vaalien jälkeenkin kansanedustaja pitämässä seutukunnan, jokilaaksokuntien ja koko maakunnan puolta.

Miksi se on tärkeää? Ihmisten ja maan eri osien välinen tasa-arvo, turvallisuus, taloudellinen pärjääminen, huoltovarmuus, perheiden hyvinvointi, työvoiman saanti ja koulutus ovat aluepolitiikkaa ja myös kuntapolitiikkaa. Elämme sotien jälkeen ehkä vaikeinta aikaa. Eija Nivalan vaalikampanjan slogan Toivon Suomi on tulevaisuuteen luottava, elinvoimainen Suomi. Toivon Suomi ei jätä ketään yksin. Se turvaa kunnissa
kaikille lähipalvelut ja yhtäläiset elämisen mahdollisuudet.

Pohjois-Karjalasta lähtöisin olevana ja yli 30 vuotta Kalajokilaakson alajuoksulla asuneena Eijalle ovat kirkollisten tehtäviensä kautta tulleet tutuiksi jokilaaksot ja niiden ihmiset Oulua myöten. Me tunnemme Eijan vastuuntuntoisena ja osaavana toimijana, jota on helppo lähestyä.

Kirkon hallinnossa Eija Nivalan osaamista yhteisten asioiden hoitajana on arvostettu. Tehtäviä kertyi kirkolliskokouksessa ja sen hallintovaliokunnassa, kirkkohallituksen täysistunnossa ja pappisliitossa ensimmäisenä naispuheenjohtajana. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa luottamus Eijan kykyihin toi 3600 ääntä. Seuraavissa vaaleissa vuonna 2015 kannatus oli 4476 ja se toi varapaikan. Paikka eduskuntaan aukeni vuonna 2018 Mirja Vehkaperän siirryttyä europarlamenttiin, mutta tultuaan valituksi Ylivieskan kirkkoherran virkaan Eija piti seurakunnalle antamansa lupauksen ja jättäytyi pois eduskunnasta.

Kun tieto Eijan ehdokkuudesta vuoden 2023 vaaleihin varmistui, heräsi luottamus ja usko alueen tulevaisuuden puolesta. Laaja tukijajoukko ja taustavaikuttajat tekevät työtä Eijan puolesta. Tulevaan valmistaudutaan luottaen vahvasti siihen, että valittujen joukossa on jatkossakin meidän alueeltamme edustus Arkadianmäellä. Kootaan voimat yhteen Eijan puolesta!

Kaija-Maija Perkkiö, Ylivieska

Eijan tukiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *