Vesa Hihnala – Kansanliikkeen arvoinen ehdokas

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa silloin kalajokinen Eija Nivala keräsi 4 476 ääntä jääden varsinaisesta kansanedustajan paikasta 47 äänen päähän. Eija nousi kuitenkin varapaikalta eduskuntaan 2018, luopuen kansanedustajuudesta, kuten oli luvannut Ylivieskan kirkkoherran vaaliin ehdolle asettuessaan. Valinta Ylivieskan kirkkoherraksi oli Eijalle ja perheelle iso muutos. Oma koti Kalajoella laitettiin myyntiin ja uusi hankittiin Ylivieskasta. Muuttaminen toiselle paikkakunnalle jätti myös monta muuta tuttua asiaa taakse, annetut lupaukset haluttiin kuitenkin lunastaa. Eija halusi olla ja oli luottamuksen arvoinen.

Kuluvan vuoden helmikuussa Ylivieskan Keskustan paikallisyhdistys teki esityksen Eijan eduskuntavaaliehdokkuudesta. Tämä tuli meille monille yllätyksenä, erittäin positiivisena sellaisena. Kun kansanedustajaehdokkuus varmistui Sievin piirikokouksessa, totesi moni vihdoin löytäneensä ehdokkaan, jonka taakse on helppo asettua.

Eijan kampanjaan on ollut helppo saada Ihmisiä mukaan ja niinpä vaaliorganisaatiokin muodostui nopeasti. Avoimesti Yhdessä Vaikuttaen -tukiyhdistys järjestäytyi kunnallisneuvos Kaija-Maija Perkkiön johdolla keräten mukaan laajan joukon jokilaaksoissa toimivia vaikuttajia. Kampanjan johtoryhmä ja tukiyhdistys kokoontuivat ensimmäisen kerran vain vajaa viikko kansanedustaja ehdokkuuden varmistumisen jälkeen.

Ihmisten vahvasta halusta olla mukana kampanjassa kertovat myös Eijan verkkosivuilla julkaistut blogikirjoitukset. Näitä yksityisten henkilöiden kirjoituksia on tähän mennessä julkaistu kymmeniä, osa niistä on mukana vaalilehdessä joko kokonaan tai lyhennelminä.

Monella Eijan kampanjaan osallistuvalla ei ole itsellä kokemusta poliittisesta päätöksenteosta tai järjestötoiminnasta. Halu olla mukana vaalityössä perustuu kokemukseen Eijasta henkilönä. Hänet koetaan helposti lähestyttävänä, inhimillisenä ja luotettavana. Häneltä löytyy rohkeutta ja avarakatseisuutta. Eijalla on myös laaja näkemys koko yhteiskunnasta sen eri toimialoista. Hän tuntee erinomaisen hyvin Pohjois-Pohjanmaan maakunnan työskenneltyään useissa alueen seurakunnissa maakuntakeskus Oulu mukaan lukien. Elinkeinot ja yrittäjyys kuten myös maatalouden haasteet ovat hänelle tuttuja. Ja mikä tärkeintä, silloin kun Eijalla ei tarpeeksi tietoa, hän perehtyy asiaan. Siihen voimme luottaa.

Eija on luottamuksen arvoinen ehdokas – kansanliikkeen arvoinen. Kiitos kaikille Eijan vaalikampanjaan osallistuville!

Vesa Hihnala, Rautio, Kalajoki

Vaalipäällikkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *