Markku Jauhiainen – Eija Nivala kansan keskeltä eduskuntaan!

Elämme Suomessa aikakautta, jossa kansaa varoitetaan ja pyydetään varautumaan. Varautumaan mihin – kulkutauteihin, nälänhätään, sähköpulaan vai sotaan? Itärajalle ollaan suunnittelemassa aitaa. Aitaa ihmisvyörylle, joka voisi tulla ennalta arvaamattomasti, lupia ja passeja esittelemättä.

Me tarvitsemme siis varautumista, ennakointia ja henkistä kriisinsietokykyä. Erityisesti meidän päätöksentekijöillämme pitää olla kriisinsietokykyä – kykyä puntaroida päätökset ihmisen kokoisina. Elämän pitää jatkua tapahtuipa sitten miten paljon pahaa – toivo elää ja kantaa.


Kun ponnistelee asioiden eteen päästäkseen kansanedustajaksi, ja kun äänten laskussa selviää, että tuhansista äänistä huolimatta puuttumaan jää joitakin satoja ääniä, niin siitä huolimatta jatkaa työtä kohti uusia tehtäviä. Tuli polttaa kirkon, ja taas tulee tilanteita, jotka järkyttävät monia – vieläkö on toivoa? Tämän keskellä saa kuulla uutisen, että nousee varapaikalta kansanedustajaksi – ilouutinen. Sitähän oli tavoiteltu kolme vuotta aiemmin. Päätös oli kuitenkin jatkaa kovia kokeneen seurakunnan palvelimista, arvostan.
Eija Nivala on siinä hyvä esimerkki kriisinsietokyvystä rauhan ajan Suomessa. Pitää olla tahto palvella tavallista kulkijaa!


Markku Jauhiainen, Merijärvi

Yrittäjä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *