Kaisa Savela – Tiet kuntoon

Keskustan vaaliohjelmassa eräs painopistealue on tiestön saattaminen kuntoon, ja tällä tarkoitetaan perustienpitoa. Maakunnan laitamilla asuvana tämä teiden heikko kunto konkretisoituu varsinkin näin keväällä, kun alkaa rospuuttoaika. Varsinkin alempiasteisella tieverkolla sen huomaa: reikiä teissä, painumia ajoradassa, kuoppia jne.

Yksityisteiden osalta viime vuosisadan lopulla esimerkiksi Ylivieskassa parannettiin yksi yksityistie ja -silta vuodessa. Nyt tahti taitaa olla yksi kymmenessä vuodessa. Tähän tarvitaan muutos – lisää määrärahoja pientieverkolle ja esimerkiksi tieisännöintijärjestelmä käyttöön, kuten Nivalassa jo onkin.

Kala- ja Pyhäjokilaakson alueella rakennetaan vahvasti uusia tuulivoimaloita. Esimerkiksi yhden tuulimyllyn rakentaminen vaatii noin 50 rekkakuormaa, ja tämä kaikki liikenne kohdistuu pientiestölle. Sitä ja montaa muuta yrittäjyyden tarvetta tiestön kunnon suhteen ei ole huomioitu valtion budjetissa. Tiestön kunnon heikkeneminen näkyy ja tuntuu.

Eräs tärkeä näkökulma on myös kevyenliikenteenväylät. Kun liikennemäärät lisääntyvät ja paino lisääntyy, tulisi vahvistaa hyviä kevyenliikenteen yhteyksiä. Näin pienet kuntalaiset pääsevät turvallisesti kouluun ja harrastuksiin.

Tarvitsemme suoran yhteyden eduskuntaan, Eija Nivalan.

Kaisa Savela, Ylivieska

Rakennusinsinööri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *