Jaana Siermala – Luotettavasta ystävästä poliitikoksi

Äiti, mitä on vaalit? Mikä se eduskunta oikein on? Mitä ne persut on? Nämä olivat pienten koululaisten, Lauran ja Iidan kysymyksiä 12 vuotta sitten – aikaan jolloin teimme yhdessä Eijan ensimmäistä eduskuntavaalikampanjaa. Tyttäreni huolestunut kysymys oli myös, että voiko Lauran äiti oikeasti joutua Helsinkiin töihin. Kyllä – sitä me toivoimme ja siihen me uskoimme.

12 vuotta sitten minun oli helppo lähteä mukaan vaalityöhön, vaikka en siitä mitään siinä vaiheessa ymmärtänytkään. Lasten kautta olin tutustunut Eijaan ja Juhaan, ja tunsin Eijan luotettavana ystävänä, tunnollisena työntekijänä ja henkilönä, joka oli valmis kokeilemaan myös uusia asioita. Eija ei ollut poliitikko, mutta kansanedustajaehdokas – miksipä ei. Tunsimme, että Eijalla on monia tärkeitä ominaisuuksia, joita edustajaltamme vaaditaan. Hän on harkitseva kuuntelija, valmis ottamaan asioista selvää. Hän kykenee ottaa isojakin kokonaisuuksia haltuun nopeasti ja muodostamaan niistä mielipiteen, jonka hän osaa myös kuulijoille kertoa.

Poliitikon ominaisuuksia on kertynyt vuosien aikana. Yllättäviä kysymyksiä, uusia asioita ja monia kohtaamisia. Monet luottamustehtävät mm. kirkon piirissä, ovat kehittäneet Eijan valmiuksia kansanedustajan tehtävään. Myös lyhyt aika kansanedustajana kesällä 2018 on varmistanut, että Eija on poliitikko ja valmis kansanedustajan tehtävään.

Toivon Suomi -teemalla vuoden 2023 vaalityö käynnistyi nopeasti. Eija hyppäsi liikkuvaan junaan tavoitteenaan kansanedustajan paikka. Avoimesti – yhdessä – vaikuttaen -tukiryhmän on ollut helppo jatkaa. Ehdokkaamme on ainakin yhtä innokas kuin 12 ja 8 vuotta sitten. Kampanja on rakentunut nopeasti, ja tehokas ja entistä laajempi organisaatio on viemässä tätä kampanjaa eteenpäin.

Mutta mikä on tärkeintä? Mielestäni se on luottamus. Kansanedustaja on henkilö, jolle uskaltaa antaa myös oman asiansa hoidettavaksi. Ystäväni Eija on sellainen luotettava henkilö, jolle uskallan antaa asiani ja meidän yhteiset asiamme hoidettavaksi.

Jaana Siermala, Kalajoki

Erityisopettaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *