Eija Nivala – Toivo katsoo hyvyyteen

Eduskuntavaalien alla liian moni suomalainen kokee vaikeuksia selvitä arjestaan taloudellisesti tai henkisesti. Vaaliteemani on Toivon Suomi. Tahdon puhua toivosta, sillä näen, että sitä me ihmiset, tämä maa ja maailma tänään tarvitsemme. Toivo on tärkeää, jotta jaksaisimme eteenpäin. Toivo on sitä, että olosuhteista huolimatta jaksamme tehdä työtä paremman Suomen ja maailman puolesta. Toivo auttaa näkemään enemmän mahdollisuuksia kuin uhkakuvia. Valoa sielläkin, missä on pimeää.

Toivo on välttämätöntä Ukrainan rintamalla. Toivo on välttämätöntä teho-osaston käytävillä. Toivo on välttämätöntä ilmastonmuutoksen edetessä. Toivo on välttämätöntä tasapainottaessamme julkista taloutta. Toivo on välttämätöntä etsiessämme ratkaisuja yksinäisyyteen.

Olen toiminut pappina reilun 30 vuoden ajan ihmisten rinnalla arjessa ja juhlassa, ilossa ja surussa. Omassa maakunnassamme ja neljän vuoden ajan eteläisessä Afrikassa, Angolassa. Olen nähnyt kylliksi toivottomuutta ja epätoivoa, mutta myös iloa, tulevaisuudenuskoa, toivoa. Sain nähdä, mitä merkitsi, kun vuosikymmeniä kestäneen sisällissodan jälkeen Angolaan tuli rauha. Pelko väistyi ja usko parempaan tulevaisuuteen vahvistui. Elin ylivieskalaisten rinnalla kirkon palon jälkeisten tunteiden myllerryksessä. Menetyksen surun ja pettymyksen keskellä heräsi vahva toivo ja tahto mennä eteenpäin. Ja me rakensimme uuden kirkon – yhdessä.

Ihminen ja ihmisen peruskysymykset ovat samat aina ja kaikkialla. Miten minulle ja meille käy? Millainen on lastemme tulevaisuus? Riitänkö, kelpaanko, välittääkö kukaan? Näihin kysymyksiin olen etsinyt ihmisten kanssa vastauksia työssäni pappina, mutta näihin vastaaminen on myös kansanedustajan tehtävä. Tulevien päättäjien on kuultava ja otettava vakavasti ihmisten kysymykset. Paremmin voiva Suomi on minulle sydämenasia. Lainsäätäjä on jatkuvasti vastaamassa ihmisten konkreettisiin tarpeisiin. Onnistunut työ vaatii rohkeutta ja kokemusta päätöksenteosta, mutta myös lempeyttä ja ymmärrystä muuttuvaa maailmaa kohtaan.

On tärkeää luottaa siihen, että pystymme saamaan aikaan muutosta. Tämä rohkaisee muitakin toimimaan, ja kun toimimme yhdessä, saamme vielä enemmän asioita aikaiseksi. Tämä herättää meissä kaikissa yhä enemmän toivoa. Toivo katsoo aina hyvyyteen ja näkee edessä hyvän tulevaisuuden – paremmin voivan Suomen ja maailman.

Eija Nivala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *